Pszichiátriai magánrendelő

Nemes Lúcia

pszichológus, képzésben lévő kognitív viselkedésterápiás konzultáns és általános csoportvezető-jelölt

Nemes Lúcia vagyok, pszichológus, képzésben lévő kognitív viselkedésterápiás konzultáns és általános csoportvezető jelölt.

Pszichológus diplomámat 2021-ben szereztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Klinikai és egészségpszichológia szakirányán. A magánrendelés mellett jelenleg a Főnix-ház Nappali Kórház és a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézethez tartozó Pszichiátriai Gondozó pszichológusaként dolgozom.

Tanulmányaimat az egyetem után a Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület tagjaként folytattam, kognitív viselkedésterápiás konzultánsnak képződöm. Azt tapasztalom a személyes életemben és a munkám során is, hogy a szorongás rengeteg ember életét keseríti meg valamilyen módon. Részben azért is esett a választásom erre a kognitív módszerre, mert nagyon jól alkalmazhatónak tartom a szorongással összefüggő problémák és depresszív hangulat enyhítésében.

Nagyon szívesen foglalkozom a kapcsolatainkban, különböző közösségeinkben megélt élményekkel, ezek ránk gyakorolt hatásával. Az egyéni módszer tanulása mellett a Csoportanalitikus és Kiképző Társaság tagjaként csoportvezetőnek is tanulok, így a pszichodinamikus megközelítés alapvetően határozza meg az egyénről és a pszichológusi munkáról való gondolkodásomat.

Szemléletem szerint a legfontosabb egy elfogadó és támogató légkör megteremtése, ahol közösen tárjuk fel és próbáljuk megérteni a nehézségek mögött meghúzódó okokat, és a fejlődési lehetőségek útjában álló akadályokat. Munkám célja, hogy olyan kapcsolatot alakítsunk ki, amelyben a legnehezebben kifejezhető félelmek és vágyak is kimondhatóvá válnak.

Elkötelezetten szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak önmaguk igazán mély megismerésében, belső működésük megértésében.