Pszichiátriai magánrendelő

Danku Tamás

okleveles pszichológus, relaxációs gyakorlatvezető, személyközpontú tanácsadó-jelölt

Danku Tamás vagyok, okleveles pszichológus, relaxációs gyakorlatvezető, személyközpontú tanácsadó-jelölt.

Mintegy másfél évtizeden keresztül nagy, multinacionális vállalatoknál dolgoztam középvezetőként, ám hosszú ideje éreztem, hogy az igazi hivatásom és szenvedélyem a pszichológiában, a segítő szakmában találom meg.

Márai szavait én magam is vallom, és hiszem, hogy „önmagunk megismerése a legnagyobb emberi utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.” Pszichológusi mesterképzésem alatt gyakorlati tapasztalatot szereztem több mentálhigiénés alapítványnál, mely helyeken szupervízió melletti szupportív, segítő beszélgetéseket, illetve szocioterápiás csoportfoglalkozásokat tartottam.

A Cogito Alapítvány által működtetett Főnix Ház – Pszichózis Centrumban dolgozom, ahol felnőtt pszichiátriai betegek, kiemelten pszichotikus zavarral és kórképekkel élők komplex rehabilitációs ellátása zajlik nappali intézményi formában.

Előszeretettel alkalmazom a relaxációs technikákat (autogén tréning), illetve a személyközpontú megközelítést, szemléletem integratív, befogadó. Hiszem, hogy az elfogadó, terápiás közegben közösen feltárásra kerülhetnek az elakadások mögött meghúzódó okok, és a kliens megtapasztalhatja, hogyan tudja sikeresen mozgósítani saját erőforrásait. Amennyiben szívesen elindulna az önismeret útján, örömmel kísérem Önt a folyamat során.

Tanulmányaim:

Szegedi Tudományegyetem, Pszichológiai Intézet: okleveles pszichológus (klinikai- és egészségpszichológia szakirány)

Szegedi Tudományegyetem, Pszichológiai Intézet: viselkedéselemző

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület: Autogén Tréning gyakorlatvezető

Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás Egyesület: személyközpontú tanácsadó jelölt

Nyíregyházi Egyetem: német nyelv és irodalom szakos tanár, kommunikáció szakos bölcsész