Pszichiátriai magánrendelő

Mi történik az első vizsgálat során?

Az első vizsgálat minden esetben pszichiáter szakorvosi vizsgálatot jelent, kb. 50 percet vesz igénybe. Részletesen feltérképezzük az aktuális tüneteket, az itt sok a szünet élettörténeti előzményeket. Átbeszéljük, hogy mi az, ami nehézséget okoz, mi az, amiben segítséget igényel. Majd ezután a terápiás lehetőségeket felvázoljuk, és közösen meghatározzuk az irányt.

Mi történik a terápiás ülés során?

A terápiás szerződés során meghatározott módszer szerint zajlik a terápiás ülés. Módszertől függően 30-60 perc között változik. A pszichoterápiás folyamat elején részletesen átbeszéljük.

Mindenképp kell gyógyszert szednem?

Nem. Esetenként változó, hogy mikor szükséges a gyógyszeres kezelés. Többnyire akkor javaslunk gyógyszeres kezelést, ha a tünetek szenvedést okoznak a betegnek, és gyors tüneti csökkentésre van szükség. Illetve bizonyos zavarok, súlyos pszichiátriai kórképek esetén, (mint pl. zkizofrénia, bipoláris zavar), a szenvedésnyomástól függetlenül is javasoljuk a gyógyszeres kezelést a tünetek megszüntetése, további állapotromlás megelőzése érdekében.

Ha csak receptre van szükségem?

Ebben az esetben rövid (5-10 perc) orvosi konzultáció során felmérjük a páciens állapotát, és felírjuk a szükséges receptet. Ilyenkor is van lehetőség kérdezni, aktuális problémákat átbeszélni.

Autogén tréning: egyéni vagy csoportos forma való nekem?

Egyéni terápiákban az elmélyülés, csoportos terápiákban a csoport támogatása, mások példái, modelljei emelhetők ki, mint fontos jellemzők. Kétség esetén egyeztessen terapeutájával.

Hogyan lehet jelentkezni?

Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Hogyan mondhatom le az időpontomat?

Az előre megbeszélt időpont előtt legkésőbb 24 órával mondható le díjmentesen: telefonon, SMS-ben vagy e-mailen. 24 órán belüli lemondás esetén a terápiás díj 50%-át számítjuk fel a következő alkalommal.